Лепеница

Лепеница

Лепеница

Уникална 🙂 Пещерата Лепенца е изключително красива и интересна. Човек може да се наслади на безброй причудливи образования, множество прекрасни зали, цветове и форми. Пещерата е на три нива, като само средното е достъпно за туристи, добрата новина е че от него се виждат както долното – водно ниво, така и терасите на най – горното.

Разходката в пещерата е с водач и екипировка(каска с челник и ботуши) а хората могат да изберат дали да влязат на 200, 400 или 600 метра навътре в пещерата, като първите 200 метра са подходящи дори за дечица. Пещерата не е облагородена но определено е достатъчно обезопасена и може да бъде разгледана в естествения и вид. Все пак е забавно да си газиш във вода и кал и да се прехвърляш през сталактони и други слалак-X-ове.

Водачите са супер приветливи, отговарят на странните ти въпроси, не ти правят проблем колко време ще стоиш или колко ще снимаш. Дават ти информация за нещата към които виждат че проявяваш интерес.

Няма да се впускам в некомпетентно описание на структурата и особеностите на пещерата, тя е добре описана от специалисти, само мога да препоръчам да се насладите на уникалната красота на Лепеница.

На добър път!

 

KML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Лепеница, Ракитово

loading map - please wait...

Лепеница, Ракитово 41.990202, 24.087389 Пещерата Лепеница до Ракитово Разгледай
Разгледай снимки от Лепеница
Разгледай снимки от Лепеница

 

DSC_3987.JPGDSC_3992.JPGDSC_3995.JPGDSC_3996.JPGDSC_4000.JPGDSC_4002.JPGDSC_4008.JPGDSC_4010.JPG

 

Коментари

коментара