Разгледайте категорията Крепости ...


Белоградчик

Белоградчик

 

Белоградчик и околностите му предлагат много възможности за туризъм и приятна почивка.

Безспорно най – популярната забележителност е Белоградчишката крепост „Калето”. Това е една от най – запазените крепости в България. Интересна и внушителна е крепостта. Непристъпното за времето си укрепление е изградено използвайки естествения скален масив.

Прочети повече …Кула

Кула

 

Кулата в Кула в всъщност доста запазена и реставрирана късноримска крепост.

Кулата се намира в центъра на град Кула близо до град Видин. Името на укреплението е Кастра Мартис.

 

Прочети повече …Видин - крепостта Баба Вида

Видин – крепостта Баба Вида

Разходката във Видин край река Дунав, из зеленината на градския парк, си е задължителна за всеки посетител на града. Гледката е чудесна, а паркът – изключително приятно местенце от което можете да стигнете и до плажа.

Прочети повече …Мадара

Мадара

Мадара, известна най – вече със скалната забележителност Мадарски конник, грабва любопитния поглед с невероятно съчетание на природни и исторически забележителности.

Мадарският конник е разположен в началото археологически резерват Мадара. Наистина е впечатляващо колко детайлно е скалното изображение и на каква височина се намира.

Прочети повече …Преслав

Преслав

Старата българска столица Велики Преслав е изключително интересно място за посещение. Разположена е недалеч от града запазил името и Преслав. Превърнат в историко – археологически резерват, градът е чудесно място за туристическа обиколка.

Прочети повече … 

Шуменската крепост

Шуменската крепост

Шумен е прекрасен град – красив, спокоен, зелен и с богата история.

Това което можете да видите е паметникът „Създатели на Българската държава”. Монументът представя ключови фигури и събития от историята на България. Самият паметник е доста внушителен и гордо се извисява над града, макар и лично според мен да е доста бетонен. До паметника се стига по стълби обградени с прекрасна растителност и разходката до там е приятна.

Прочети повече …