Разгледайте категорията 100 туристически обекта ...


Магура

Магура

 

Пещерата Магура е изключително красива, просторна и разнообразна.

Всяка от пещерните галерии е с различни изключително красиви пещерни образувания. Определено в Магура човек може да развихри въоръжението си :).

Прочети повече …Белоградчик

Белоградчик

 

Белоградчик и околностите му предлагат много възможности за туризъм и приятна почивка.

Безспорно най – популярната забележителност е Белоградчишката крепост „Калето”. Това е една от най – запазените крепости в България. Интересна и внушителна е крепостта. Непристъпното за времето си укрепление е изградено използвайки естествения скален масив.

Прочети повече …Видин - крепостта Баба Вида

Видин – крепостта Баба Вида

Разходката във Видин край река Дунав, из зеленината на градския парк, си е задължителна за всеки посетител на града. Гледката е чудесна, а паркът – изключително приятно местенце от което можете да стигнете и до плажа.

Прочети повече … 

Ждрелото на река Ерма

DSC_0015.JPG

Ждрелото на река Ерма е чудесно място за разходка и почивка.

Ерменското ждрело се намира до град Трън и обиколката по изградената екопътека е съвсем лека и достъпна. Мястото е много красиво и приятно, а дървените мостчетата над реката правят разходката още по –интересна.

Прочети повече … 

Изглед от Боженци

Изглед от Боженци

Боженци е великолепно място за отдих и почивка.

Сред великолепна старинна обстановка, човек се пренася в отминалите времена още при пристигането си в Боженци. В архитектурният резерват е забранено влизането с автомобили, както и възобновяването и строежът на нови сгради с различна от автентичната архитектура. Така че селцето наистина създава предпоставка за прекрасна почивка и откъсване от шум и суета.

Прочети повече …Мадара

Мадара

Мадара, известна най – вече със скалната забележителност Мадарски конник, грабва любопитния поглед с невероятно съчетание на природни и исторически забележителности.

Мадарският конник е разположен в началото археологически резерват Мадара. Наистина е впечатляващо колко детайлно е скалното изображение и на каква височина се намира.

Прочети повече …Преслав

Преслав

Старата българска столица Велики Преслав е изключително интересно място за посещение. Разположена е недалеч от града запазил името и Преслав. Превърнат в историко – археологически резерват, градът е чудесно място за туристическа обиколка.

Прочети повече … 

Шуменската крепост

Шуменската крепост

Шумен е прекрасен град – красив, спокоен, зелен и с богата история.

Това което можете да видите е паметникът „Създатели на Българската държава”. Монументът представя ключови фигури и събития от историята на България. Самият паметник е доста внушителен и гордо се извисява над града, макар и лично според мен да е доста бетонен. До паметника се стига по стълби обградени с прекрасна растителност и разходката до там е приятна.

Прочети повече … 

Сребърна

Сребърна

Резерватът Сребърна е изкючително красиво и приятно място за разходка и почивка. Кътче природа където да останеш насаме със себе си и с мислите си сред тишина и спокойствие или чудесно място за весел излет с готина компания.

Прочети повече … 

Гледка от връх Ботев

Гледка от връх Ботев

Връх Ботев – величие, красота и характер.

До връх Ботев има няколко маршрута, както от северната, така и от южната страна на Стара планина.Като цяло има доста и достъпна информация за маршрути, маркировка,време на преходите и хижите, така че човек да си планира според възможностите.

Прочети повече …