Разгледайте категорията По Света ...


Прочети повече … 

Изглед от двореца в Букурещ

Изглед от двореца в Букурещ

Букурещ е симпатичен и добре устроен град.

Има какво да видите ако посетите Букурещ, има и хубави паркове подходящи за разходка. Като цяло впечатлението ми обаче е, че сградите в града са малко претрупани и демонстрират лъжливо величие.

Прочети повече … 

Будапеща през нощта

Будапеща през нощта

Будапеща – младежки дух сред старинна атмосфера.

Будапеща впечатлява с красотата си. Разположен на двата бряга на река Дунав, градът от пръв поглед очарова с прекрасни мостове и невероятна архитектура.  Денем те грабват детайлите, прекрасните орнаменти и статуи украсяващи замъци и църкви, а нощем величието на прекрасно осветените сгради и мостове. И за да е наистина чудесно местенце Будапеща радва жителите и посетителите си с прекрасни паркове и площади, както и с кипящ нощен живот.

Прочети повече … 

Верона

Верона

Верона е страшно приятно местенце – красиво и в същото време спокойно като за туристическа дестинация. Със старите си къщи, прекрасни площади и обграждаща зеленина е прекрасно място за разходка. А река Адидже която минава през града разкрива невероятна гледка.

Прочети повече … 

Венеция

Венеция

Венеция е изключително красив островен град – кътче старинно величие. Има по нещо за всеки – история, изкуство, архитектура. За мен лично най – приятни са разходки и лутане по тесните улички и различни мостчета, край малки кокетни кафета и ресторанти. Препоръчвам на всеки да се позагуби за да оцени колко красива е наистина Венеция със своето уникално очарование. И не, противно на очакванията не мирише от каналите.

Прочети повече …Прага

Прага

Прага е от градовете в които ти се иска да се върнеш още докато си там! Интересен, старинен, навсякъде зеленина, усмихнати хора и готина бира.

Няма как да ти доскучае в Прага. Градът може да предложи по нещо за всеки вкус. Ако не си почитател на замъци и катедрали можеш да се порадваш на танцуващата сграда или да се качиш на копието на Айфеловата кула.Ако не ти се разхожда в огромните прекрасни паркове и градини можеш да обиколиш алеите и уличките с атрактивни магазинчета. Разбира се можеш да си пиеш бира до река Вълтава или на някой от красивите площади.

Прочети повече …